T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - Lale Ortaokulu

2022 BURSLULUK SINAV BAŞVURULARI HAKKINDA

BAŞVURULAR  : 21 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında öğrenci velisinin okul idaresine başvurusuyla yapılacaktır.

SINAV TARİHİ : 4 Eylül 2022 Pazar

        "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" için tıklayınız..

Yurt İçindeki Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri

a. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

b. Sınav başvuruları 21 Nisan 2022 - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

c. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

ç. Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

d. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

e. Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

 

  Değerli velilerimiz Bursluluk Sınavı başvuru tarihleri 21 Nisan-13 Mayıs arasında yapılacaktır.  Bursluluk sınavına katılabilmek için EK-1 belgesinin doldurulması ve 2021 yılında aileye ait tüm gelirleri belirten resmi eklerin getirilmesi gerekmektedir. Sınava katılabilmek için ailenin 2021 senesi yıllık gelirinden fert başına düşen toplam miktarının  18.160 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekmektedir.

Sınavla İlgili Genel  İş ve İşlemleri hakkındaki bilgiler ise;

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

  • İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmayacak.
  • Sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.   
  • Fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak.
  • Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.  
  • Sınav sonuçları, 23 Eylül 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.  
  • İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.
  • İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı hakkında sıkça sorulan sorular ve cevaplarına ulaşmak için tıklayınız.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2022 - Güncelleme: 08.04.2022 11:20 - Görüntülenme: 241
Kaynak: https://www.meb.gov.tr/ilkogretimveortaogretimkurumlaribursluluksinavibasvurulari21nisandabasliyor/haber/25811/tr
  Beğen | 0  kişi beğendi