KARAMAN / MERKEZ - Lale Ortaokulu

Kas

Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz için okulumuzda öğretmenler günü kutlama töreni düzenlendi.

Törende öğrencilerimiz; öğretmenleri için hazırladığı şiirler, konuşmalar ve oratoryo gösterilerini sundular. Törenden sonra okul idaresi tarafından öğretmenlerimiz için öğle yemeği etkinliği düzenlendi.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 83.yıl dönümü okulumuzda saygıyla anıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Okulumuz öğrencileri tarafından şiirler okundu. Öğrencilerimiz hazırladıkları oratoryoyu sundular. Ve program sona erdi.

Kas

Cumhuriyetimizin 98.yılı okulumuzda törenlerle kutlandı. Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra okul müdürümüz Recep AZAKAR'ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Ardından okulumuz öğrencileri coşkulu şiirler okudular. Daha sonra öğrencilerimizin hazırladıkları gösteriler sunuldu ve marşlar söylenerek törene son verildi.

Kas

28 Ekim 2021 tarihinde okulumuzda sene başı okul-aile birliği ve veli toplantısı düzenlendi. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra okul müdürümüz Recep AZAKAR'ın konuşmasıyla devam etti. Toplantıda okulumuzun durumundan ve öğrencilerin başarı durumundan bahsedildi. Velilerle karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak gerekli konularda kararlar alınarak toplantıya son verildi.

Kas

Bilindiği üzere 9-24 Ekim tarihleri tüm dünyada  "Kodlama Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda okulumuzda da kodlama haftası etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilere kodlama bilinci ve algoritmik düşünme becerisi kazandırmayı amaçlayan bu etkinlikler öğrenciler tarafından da ilgiyle karşılandı